Wedstrijdinformatie

Wedstrijd informatie groepsspringen.

 

 

 

Groepsspringen

 

In de bijlagen de uitslagen van de wedstrijd van 27 oktober

 

TURNSTERS GVN SUCCESVOL

 

De wedstrijd die afgelopen zaterdag op het programma stond waren de Groepsspringwedstrijden D/E lijn in Rijssen.

Vanuit Nieuwleusen was een groet groep turnsters van GVN afgereist om hier hun wedstrijd te springen.

De groepen die deelnamen zijn vooral de meisjes uit de groepn 6,7 en 8 die op hun gewone uur hiervoor getraind hebben.

Tevens was er een groep van Jong Talent, meisjes van 6/7 jaar.

Alle 4 de groepn hebben goed hun best gedaan en het resultaat was er ook naar. Doordat de tegenstand groot was bleef het bij de prijzen beperkt tot een 4 de prijs op minitramp.

Toch kunnen zowel de trainers als assistenten terugkijken op een geslaagde dag waarbij het meedoen belangrijker was dan winnen.

De eerstvolgende keer dat de turnselectie in aktie komt zal zijn tijdens het jaarlijkse Turntoernooi in Hellendoorn op 17 november als voorbereiding op het wedstrijdseizoen.

 

Individueel springen

 

 

 

 

Wedstrijdsport

De afdeling wedstrijdsport bestaat uit ongeveer 75 turnsters die onderverdeeld zijn in 2 afdelingen te weten de A en B selectie. De turnsters komen zowel uit Nieuwleusen als uit de omliggende plaatsen.

Het toestelturnen is een individuele sport waarbij men wel gezamenlijk traint maar per persoon een andere oefening heeft. Er wordt geturnd op de volgende toestellen: Sprong, brug, balk en vloer.

Om te zorgen voor doorstroom en kwaliteit binnen de wedstrijdsport wordt er een scoutingsysteem gehanteerd waarbij de kinderen van groep 1 al gescout worden. Gedurende het seizoen wordt bekeken hoe de vooruitgang is. Als er kinderen bij zitten met potentieel worden die als ze in groep 2 zitten uitgenodigd voor de groep Spelenderwijs Turnen.

Om toegelaten te worden  tot de tak wedstrijdsport zal men eerst kennis moeten maken met gymnastiek om zo te zorgen dat de basis gelegd wordt.