JM Slideshow Responsive

Top dag voor GVN

Top dag voor GVN

Top dag voor GVN!
 
Zaterdag 6 april 2019 gaat in de boeken voor GVN uit Nieuwleusen als één van de top dagen.
GVN was actief op drie fronten.
De finale van de 5 de Divisie in Markelo, de 1/2 NK individueel Toestel turnen 3 de Divisie in Leusden en het NK Clubteams voor groepsspringen in eigen huis.
 
Bij de instap, finale van de 5 de Divisie, wisten Chelina Wasschebalie en Hillyanne Veijer een goede wedstrijd neer te zetten, waarbij Chelina een mooie 11 de plaats pakte. Een goede ervaring voor beide jonge turnsters.
Mae van Spijker, Pupil 2, deed goede zaken en turnde strakke oefeningen. Mae mocht het podium betreden voor een 3 de plaats.  
De senioren Renske Bijlenga en Esmee Strijker hielden zich goed staande en turnden een redelijke wedstrijd. Esme werd keurig 8 ste en Renske moest genoegen nemen met een 19 de plaats.
 
Merel Benne en Elize Vedder waren erin geslaagd om het 1/2 NK te bereiken. Merel had te kampen met een enkel blessure en kon het hierdoor helaas niet waarmaken. Merel moest genoegen nemen met een 19 de plaats, maar het is een goede prestatie om zo ver te komen.
Elize Vedder had dit jaar één doel, zich naar het NK turnen. Het hele seizoen was goed verlopen, en had alle voorronden doorstaan. Deze wedstrijd moest het gebeuren, kwalificeren op het 1/2 NK voor het NK.
Gelukkig turnde Elize een prima wedstrijd met een uitstekende balkoefening. Dit heeft ook de basis gelegd voor het eindresultaat. Een 7 de plaats en voldoende om te mogen turnen op het NK op 18 mei in Vianen.
Ook senior Carlijn Beernink had deze finale bereikt, waar het in de ochtend zo goed ging bij het clubteams springen lukte het in de middag niet bij het toestelturnen.
Bij de brug werden teveel punten verspeeld en moest Carlijn uiteindelijk genoegen nemen met een 23 ste plaats, maar ook voor haar een prima dag.
 
Als derde wedstrijd was er het NK Clubteams groepsspringen A,B,C niveau.  Deze wedstrijd kan er gesprongen worden op 5 toestellen. Je moest er 4 kiezen. Deze 4 cijfers worden bij elkaar opgeteld en daaruit komt een eindcijfer.
Voor het eerst werd er een  NK georganiseerd in Kulturhus  De Spil.
 
GVN was hier met drie teams vertegenwoordigt. In de ochtend wisten de dames op het C niveau, Manon, Lisette, Julia, Henea, Madelief, Jasmijn, Nadiah, Naomi, en Carlijn, uitstekend te springen en lieten de andere clubs ver achter zich. De dames zijn 1 ste geworden en mogen zich Bondskampioen noemen.
Ook het Mixteam, bestaande uit Hristo, Max, Dylan, Kristy, Noa, Esmee, Lotte en Julia deden goede zaken en werden 2 de.  Een prestatie waar GVN erg trots op kan zijn.
 
In de middag waren de dames op het B niveau actief. Anouk, Jeanine, Linda, Renee, Myrthe, Lise, Felicia en Anna, wisten goed te springen. Alle onderdelen werden geturnd zonder vallen,  waarop op minitramp voor het eerst zes maal de 1 1/2 schroef gesprongen werd. De andere teams waren net wat beter, maar de dames waren uitermate tevreden met de vooruitgang op alle toestellen.
 
Een uitstekende dag voor GVN met zeer goede resultaten.
 
Volgende week zijn er weer wedstrijden in De Spil. Het Jonge talent zal voor het eerst aan wedstrijden gaan deelnemen. 
 
b_720_0_16777215_00_images_WhatsApp_Image_2019-04-06_at_16.10.48.jpeg
b_720_0_16777215_00_images_image1_3.jpeg
b_720_0_16777215_00_images_IMG_1728.JPG
b_720_0_16777215_00_images_IMG_1729_1.JPG
 
email this page