JM Slideshow Responsive

Turnster Madelief Logtenberg goed voor zilver

Turnster Madelief Logtenberg goed voor zilver

Het officiële  turnseizoen voor de turnselectie van GVN uit Nieuwleusen is begonnen. Afgelopen zaterdag werden er in Hengelo de eerste voorronden gehouden voor de plaatsing wedstrijden voor de 3 de Divisie.

Voor Instap Femke Durieux was het erg spannend, een eerste wedstrijd en meteen al op een groot podium. Femke turnde een prima wedstrijd en was met de einduitslag tevreden.

De pupil 1 turnsters, Sophie Kijk in de Vegte, Nova Visscher en Ilse van Zwol,  hadden hun dag niet. Wat normaal in de training prima gaat was nu een probleem. Dat kan je soms hebben met een eerste wedstrijd. Gelukkig is er nog voldoende tijd om dit recht te zetten en zal de komende tijd daar zeker aandacht aan besteed worden. Sophie kwam als beste uit de bus met een 14 de plaats.

Elize Vedder had een goede kans,  bij de pupil 2, op een podiumplaats,  maar door de balk oefening niet volledig te turnen,  liet ze deze kans schieten, Toch werd ze nog verdienstelijk 13 de. Als beste van de turnsters van GVN.

Esmee Stege turnde bij de jeugd 2 een prima wedstrijd en was met een 5 de plaats zeer tevreden. Er zit nog meer in,  dus Esmee gaat er voor,  in een volgende wedstrijd.

De junior Sophie Kappert heeft de laatste tijd te kampen met blessures en wist op karakter deze wedstrijd te turnen. Madelief Logtenberg zat weer in de wedstrijd en heeft haar niveau van vorig seizoen weer opgepakt. Madelief turnde een uitstekende wedstrijd,  waarbij vooral de vloeroefening enorm knalde. Madelief pakte zilver en was daar uitermate content mee.

Dit jaar een grote groep, negen, senioren van GVN. Een aantal nieuwe turnsters die vanuit de junioren naar de senioren gegaan zijn. Een eerste wedstrijd is altijd wat moeilijk maar toch viel het resultaat niet tegen.

Sterre Bartels werd 10, Julia Vasse 12 de. De andere senioren zaten in de middenmoot. Maar het is wel een goede uitgangspositie voor een volgende wedstrijd.

Al met al een wedstrijd met wisselende resultaten. En voor een aantal zal het komende tijd nog hard werken worden om een beter resultaat neer te zetten.

Volgende week zaterdag,  zullen een groot aantal turnsters deelnemen aan het invitatietoernooi  van Turnschool Rijssen in Hellendoorn.

 b_720_0_16777215_00_images_IMG-20171118-WA0002_1.jpg

email this page