JM Slideshow Responsive

GVN OP HET NK TURNEN

GVN OP HET NK TURNEN

Het was een druk weekeinde voor de turn- en springselectie van GVN uit Nieuwleusen. Zo waren er in Apeldoorn de Regionale Individuele Springwedstrijden voor junioren. In de ochtend en middag moest er gesprongen worden op minitramp, minitramp pegasus, plank pegasus en airtumbling. De springsters hebben fraaie sprongen laten zien. Als beste heeft Myrthe Brekveld gesprongen met een 4 de plaats op minitramp pegasus.

De jongsten van GVN 7/8 jaar kwamen in actie in Zwolle voor de Pre Instap wedstrijden toestelturnen. Voor de jonge turnsters was het de eerste kennismaking met de wedstrijdsport. Natuurlijk gaat dan niet alles zoals in de training maar ze hebben zich van hun beste kant laten zien. Tess Kruidhof 10 de, Femke Durieux 11 de en Esmee Visscher 13 de. Voor deze turnsters een goede ervaring en zijn zeker in staat om volgend seizoen op dit niveau te kunnen mee turnen.

Voor Carlijn Beernink was zaterdag een hoogte punt in haar carrière als turnster. Na jarenlang altijd in de voorronden uitgeschakeld te zijn, klopte alles dit seizoen. Als senior heeft ze de voorronden doorlopen. En via de Districtsfinales naar de 1/2 NK waar ze 2 de werd. En dan nu op 13 mei het NK 3 de Divisie in Almelo. Vooraf was duidelijk dat de tegenstand groot zou zijn, maar Carlijn heeft zich van haar beste kant laten zien en na foutjes op brug en balk werd ze 31 ste. De verschillen zijn dermate klein dat je, wil je bovenin meedraaien,  je geen enkele fout kan permitteren. Want het werpt je zo vele plaatsen terug.

De manier waarop GVN traint qua uren en de tegenstand is het een enorme prestatie om in staat te zijn het NK te halen.  De club is zeer trots dat Carlijn deze prestatie gehaald heeft.

Volgende week zal de turnselectie in actie komen op de Districtsfinales van de 4 de Divisie in Doetinchem.

email this page