JM Slideshow Responsive

TURNSTER CARLIJN BEERNINK 2 DE OP NK.

TURNSTER CARLIJN BEERNINK 2 DE OP NK.

TURNSTER CARLIJN BEERNINK 2 DE OP NK.

 

Afgelopen zaterdag was een drukke dag voor de trainers van de turnselectie van GVN uit Nieuwleusen.

Er waren turnsters actief in zowel Bellingwolde als in Nieuwleusen

In Nieuwleusen werden de Play-Off wedstrijden van de 6e divisie geturnd. Als eerste waren Kim van Zwol en Eveline van den Bergh (jeugd 1) aan de beurt. Zij begonnen de wedstrijd sterk, maar konden de zenuwen niet helemaal de baas. Hier en daar werden een aantal foutjes gemaakt, dit waren dure foutjes omdat de verschillen erg klein waren. Kim werd uiteindelijk toch nog 5e en heeft zich daarmee geplaatst voor de finale. Eveline turnde een sterke wedstrijd, maar wist net niet genoeg punten bij elkaar te turnen en werd 13e, dit leverde helaas geen plek in de finale op. 

In de tweede ronde was het de beurt aan Linde Borger (pupil 1) en Julia Brinkman (jeugd 2). Linde heeft de afgelopen weken erg hard getraind en dat was zeker terug te zien in haar resultaten. Helaas was het niet voldoende voor een finale plekje. Ook Julia heeft een uitstekende wedstrijd geturnd. Zij zat erg goed in de wedstrijd en werd 4e, hiermee heeft ook zij zich geplaatst voor de finale. 

Als laatste mocht Lotte Brinkman (pupil 2) haar oefeningen laten zien. Lotte turnde een stabiele wedstrijd en wist zich goed staande te houden in het sterke deelnemersveld. Lotte heeft zich als 9e geplaatst voor de finale. De finale wordt op 6 Mei geturnd in Nieuwleusen

voor foto's klik hier

Tegelijkertijd werden er in Bellingwolde de 1/2 NK wedstrijden geturnd in de 3 de Divisie. Via diverse voorronden hadden zich 5 turnsters van GVN zich geplaatst voor deze wedstrijd.

De ochtend begon met Fleur en Esmee. Ze turnde allebei een mooie en stabiele wedstrijd. Fleur is 14e geworden en Esmee 16e. Helaas niet genoeg om door te stromen, maar wel een mooie ervaring om op terug te kijken.

Daarna mochten Sterre en Madelief starten. Helaas is Madelief een dag voor de wedstrijden geblesseerd geraakt en daarom hebben we besloten om alleen brug en balk te turnen. Madelief heeft dit met flair en ondanks de teleurstelling met opgeheven hoofd gedaan. Sterre turnde een hele stabiele wedstrijd, helaas was er een onderdeel niet geteld op de vloer. Toch is Sterre op een mooie 14e plek geëindigd. Helaas was dit niet genoeg

om door te stromen.

Als laatste mocht Carlijn starten. Als senior word er op de 1/2 finales voor het NK altijd flink geturnd. Aangezien er maar 6 turnsters door mochten stromen, mikten we op een top 10 plekje. Carlijn zat heel goed in de wedstrijd, en scoorde een mooi cijfer op sprong en balk. De brug is niet haar favoriete onderdeel, maar ze wist de schade te beperken. Na drie toestellen stond Carlijn net buiten de top 10. Als laatste onderdeel de vloer. Carlijn turnde een hele mooie, sierlijke en strakke oefening en behaalde een monsterscore. Hierdoor steeg ze naar een tweede plek, en mocht ze het zilver omhangen. Wat een verrassing, maar vooral erg verdiend!

Ze gaat rechtstreeks door naar de NK op 13 mei in Almelo. Tevens had ze een zo'n hoge score op vloer en balk dat ze daarbij reserve staat voor de individuele toestelfinales op 14 mei.

 

17499102_1236682229782210_673211068889406428_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

GVN is trots op alle turnsters die vandaag hun beste beentje voor hebben gezet. Ze zijn allemaal ver gekomen en behoren tot de beste 78 van Nederland. Dat is al een prestatie op zich.

email this page