JM Slideshow Responsive

Turnsters goed voor zilver

Turnsters goed voor zilver

b_720_0_16777215_00_images_20170128_105859.jpgb_720_0_16777215_00_images_20170128.jpgb_720_0_16777215_00_images_201701281.jpgb_720_0_16777215_00_images_20170128_184413.jpg

Na vorige week de cyclus van wedstrijden voor de 3 de divisie afgesloten te hebben was het nu tijd voor de individuele toestel turnwedstrijden voor dames in de 4 de Divisie. Voor deze wedstrijden in Emmeloord waren een groot aantal turnsters van de turnselectie uit Nieuwleusen bezig met hun eerste plaatsingswedstrijd.

Bij de nieuwe lichting Instap , meisjes 8/9 jaar,  ging het meteen goed van start. Voor deze jonge turnsters was het de eerste kennismaking met het wedstrijd turnen en dan kan dat best spannend zijn. Toch waren de turnsters goed bij de les en wisten uitstekende oefeningen neer te zetten. Waarbij vooral op balk, niet altijd een favoriet toestel, Sophie Kijk in de Vegte de hoogste dag score neer wist te zetten. Dit was ook meteen de formule voor haar succes deze dag,  want mede door deze score mocht ze het ereschavot betreden om een  2 de plaats in ontvangst te nemen. Ze was uitermate blij verrast met het zilver. Ook de anderen deden niet voor haar onder: Ilse van Zwol 4 de, Nova Visscher 6 de, Noah Hoeve 14 de en Noor Kreule 16 de.

Bij de Pupil 1 wist Sterre Jansen zich goed staande te houden maar hierbij was de tegenstand te groot en moest Sterre genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

Maren Roos en Floor Kragt wisten bij de Jeugd 1 goede oefeningen te laten zien aan de jury en dat resulteerde dat Maren 7 de werd en Floor 14 de. De echt grote verrassing deze dag was bij de Jeugd 2. Waarbij Lotte Hoeve haar dag had. Lotte turnde zeer goede oefeningen.  Waar het in de training nog niet altijd goed gaat,  lukte het in deze wedstrijd. Lotte was zeer tevreden met haar 3 de plaats wat recht gaf op een bronzen medaille.

De junioren bestond uit een grote groep die aan elkaar gewaagd waren. Hier moest goed geturnd worden om bovenin mee te kunnen draaien. Marit Klein,  voor het eerst Junior,  wist dit prima te doen en met haar oefeningen beslag te leggen op een 10 de plaats. Judith Huls werd in dezelfde categorie 19 de.

De laatste groep waren de senioren. Een aantal volwassen turnsters die de klappen van de zweep kennen. Dit jaar was Henea van Dijken toegetreden tot de senioren en nu maar afwachten hoe dat zou gaan. Henea had vorig seizoen uistekend gepresteerd bij de junioren maar de senioren is net weer een tandje hoger.

Maar Henea wist uitstekend te turnen met haar strakke oefeningen. Henea werd 2 de en recht op zilver. Maar de rest zat er vlak achteraan. Manon Bouwman, nog herstelde van de griep, zat  met een 4 de plaats vlak naast het podium. Lisette van Hulzen 8 ste. Lisanne Aalbers 17 de en Nadiah Holtland 18 de.

Nu was het wachten op de doorstroom. Een aantal turnsters zouden zich rechtstreeks plaatsen voor de finales en een deel kreeg een herkansing in de Play Off wedstrijden.

Rechtsreeks geplaats voor de finales op zaterdag 25 maart in Hengelo. Sophie Kijk in de Vegte, Ilse van Zwol, Nova Visscher, Maren Roos, Lotte Hoeve, Marit Klein, Henea van Dijken, Manon Bouwman en Lisette van Hulzen.

De andere turnsters gaan voor herkansing in de Play Off wedstrijden op 4 maart as in Rijssen.

Volgende week zaterdag 4 februari zullen turnsters van GVN in actie komen in de voorronde van de 5 de  divisie in Ommen.

email this page