JM Slideshow Responsive

Turnsters presteren naar behoren

Turnsters presteren naar behoren

Afgelopen zaterdag werd in Hengelo de 2 de voorronde voor het Individuele Toestel turnen voor dames gehouden in de 3 de Divisie.

GVN was ruim vertegenwoordigd met 30 turnsters die ook de deze ronde goed door wilden komen.

Bij de pupil ging het van start en wisten de jonge turnsters een goed resultaat neer te zetten. De verschillen in deze groep zijn erg klein, een foutje en je wordt zo 10 plaatsen terug geworpen.

Toch wist Naima Veijer een keurige 8 ste plaats in te nemen. Elize Vedder werd 14 de en Claudia Velthuijsen 15 de. Ook de pupil 2 gingen voortvarend van start en wisten goede cijfers neer te zetten. Bij de brug moest Lieke Bos door een ongelukkige val uit de brug de wedstrijd staken. Een domper op een goede wedstrijd. Dit had zeker invloed op de prestaties van de turnsters die nog op balk moesten turnen.

Toch werd hier Esmee Stege 5 de en Fleur Apeldoorn 11 de.

Bij de Jeugd 2 wisten Kyra Stege en Sophie Kappert een degelijke wedstrijd neer te zetten. Kyra werd 7 de en Sophie 13 de.

De junioren waren dit keer goed wakker. Bij de vorige wedstrijd hadden ze niet naar behoren geturnd maar dat was dit keer een stuk beter. Madelief Logtenberg was terug na een blessure. Ze moest de eerste wedstrijd missen. Ondanks het feit dat ze nog niet volledig  alles turnt pakte ze toch een 6 de plaats. Sterre Bartels werd 8 ste en Luna Sterken 15 de.

De senioren hadden niet echt het wedstrijd gevoel doordat ze als enige de wedstrijd moesten turnen, normaal zijn er twee banen gelijktijdig bezig. Daardoor en het feit dat de wedstrijd 2 uur uitliep was het een erg lange en trage wedstrijd van een dikke 4 uur.

De motivatie was ver te zoeken en dat was niet gemakkelijk voor zowel turnsters als trainers. Toch werd Erika Boersma 14 de, Julia Vasse 15 de en Naomi Slager 18 de. Voor Carlijn Beernink liep het stuk op de brug, normaal geen enkel probleem maar ditmaal een erg groot struikelblok. Dit koste haar vele punten.

Al met al een wedstrijd met pieken en dalen waarbij Lieke Bos voorlopig uit de running zal zijn, maar aangezien het een cyclus van 3 wedstrijden is waarbij je  de slechtste wedstrijd kan laten vallen biedt dat zeker nog perspectief voor de volgende wedstrijd op zaterdag 21 januari. 

email this page