JM Slideshow Responsive

Brons voor turnsters GVN

Brons voor turnsters GVN

b_720_0_16777215_00_images_20161105_161217_resized_1.jpg

Het seizoen voor de het toestel turnen is begonnen. Afgelopen zaterdag werden er in Doetinchem de eerste clubteam wedstrijden gehouden. Vanuit de turn selectie van GVN uit Nieuwleusen was er een senioren team geformeerd om hieraan deel te nemen.

De clubteam wedstrijden zijn altijd de eerste wedstrijden van het seizoen, waarbij je vooral de turnsters oefeningen kan laten uitproberen en tevens te kijken hoe staan we ervoor. Waar zou nog aan gesleuteld moeten worden.

Bij de clubteam wedstrijden gaat het anders dan bij gewone toestel turnwedstrijden. Normaal turn je alleen, nu in een team. Het team bestaat uit maximaal 6 personen, er mogen maar 4 turnsters turnen, en de beste 3 cijfers tellen. Derhalve gaat het niet alleen om het turnen maar tevens hoe kun je tactisch je beste turnsters verdelen.

De dames, Henea van Dijken, Lisette van Hulzen, Lisanne Aalbers, Manon Bouwman, Linda Hoeve en Kim van Ringen gingen meteen voortvarend van start. Op sprong maakten ze meteen een goede indruk op de jury en wisten hoge scores te behalen. Bij brug was het inturnen prima, maar Manon draaide de handen stuk op de leggers door het vele magnesium aan de leggers en moest de oefening staken, Gelukkig wisten de andere 3 dames de schade te beperken.

Balk was uitermate goed en ook de vloer werd netjes afgewerkt. Nadat de cijfers opgeteld waren mochten de dames het podium betreden om een 3 de plaats in ontvangst te nemen. De verschillen waren klein, en er had misschien wel meer ingezeten. Maar toch een prima resultaat, waar zowel de trainers, als de turnsters tevreden mee waren.

Een groot deel van de selectie zal op zaterdag 26 november,  een thuiswedstrijd hebben in de voorronde van de 3 de divisie,  die in Nieuwleusen gehouden zal worden.

email this page